Facebook ne-a prezentat cum va funcționa headset-ul wireless de la Oculus

0
154
Facebook Santa Cruz
Captură din cadrul conferinței F8. Sursa foto: facebook.com

Se pare că vom avea în următorii ani o cască de realitate virtuală fără fir, mulțumită noilor realizări făcute de Facebook. Noul prototip se numește Oculus Santa Cruz și, deși este doar un prototip la momentul actual, evoluția lui este spectaculoasă.

În cadrul conferinței F8, CTO-ul facebook Mike Schroepfer a prezentat un video cu dispozitivul pentru a ne demonstra cât de mult au evoluat realitatea augmentată și computer vision în ultimii doi ani.

Prezentarea prototipului Santa Cruz este importantă din două motive. Nu numai că demonstează progresul substanțial pe care Facebook l-a făcut, ci am aflat și modalitatea prin care acest dispozitiv va putea să taie firul ce leagă acum Rift-ul de calculator: computeri vision.

Mike Schroepfer prezintă elementele care fac posibilă tehnologia din Oculus Santa Cruz. Cel mai important element este SLAM.
Mike Schroepfer prezintă elementele care fac posibilă tehnologia din Oculus Santa Cruz. Cel mai important element este SLAM.

Schroepfer a petrecut mare parte din timpul de pe scenă vorbind despre SLAM, Simoultaneous Localization and Mappind, ce permite dispozitivului să folosească patru camere încorporate pentru a detecta cum se schimbă mediul din jurul tău astfel încât să poată reproduce acea mișcare în VR. „Această cască nu are nevoie de un telefon. Nu are nevoie de un PC. Nu are nevoie de hardware special în camera ta. Doar iei dispozitivul, îl pui pe cap și ești transferat instant în mediul virtual. Ceea ce face acest lucru posibil este SLAM”, a declarat Schroepfer.

„Din cauză că acest dispozitiv are 4 camere încorporate, în timp ce eu mă deplasez în lumea reală, acele camere urmăresc mișcarea mea din lumea reală și translatează aceeași mișcare în lumea virtuală, pentru a se asigura că lumea virtuală copiază perfect mișcările mele.

Să faci acest lucru în contextul realității virtuale este dificil și complet neiertător. Dacă greșim cumva, lumea ta virtuală nu se va actualiza și vei fi smuls din imersiunea în VR imediat”, a mai declarat Schroepfer.

Dacă ai folosit vreodată o cască și ceva s-a defectat în timpul purtării, știi că „smulgerea din imersiune” va avea ca rezultat amețeala și alte alte efecte secundare. Sperăm că Facebook va reuși să rezolve aceste probleme în Santa Cruz înainte să fie lansat pentru public. Cât despre data de lansare, Schroepfer nu a spus nimic.

Lasă un comentariu