Acer lansează încă un wearable, Leap Ware, o combinație interesantă între un smartwatch și un fitness tracker

0
137
Acer Leap Ware
Acer Leap Ware. Sursa foto: androidauthority.com

Când te gândești la dispozitive wearable, fie că vorbim de fitness trackers sau de smartwatch-uri, producătorul Acer nu este primul care îți vine în minte. Deși au mai lansat dispozitive wearable în trecut, noul dispozitiv anunțat zilele trecute pare a fi o combinație reușită între un smartwatch și un fitness tracker.

Primul lucru care se observă la acest dispozitiv este design-ul destul de plăcut. Pare a fi un Pebble Time Round, cu ecran circular de 1.61 inchi protejat de Gorilla Glass SR+. În interior dispozitivul are un chipset MediaTek MT2523 împreună cu un chip MT2511 creat special pentru monitorizarea fitness. Leap Ware poate monitoriza pulsul, stamina, stresul, oboseala și expunerea la raze ultraviolete. Comunicatul de presă al companiei nu menționează exact ce senzori conține acest dispozitiv, dar putem presupune că chip-ul bio-sensing este cel care permite majoritatea citirilor.

Acer Leap Ware
Acer Leap Ware. Sursa foto: theverge.com

Conform declarațiilor companiei bateria va dura între 3 și 5 zile cu o singură încărcare. Cadranul are 42mm și brățara interschimbabilă are 20mm. Singurul dezavantaj evident al acestui dispozitiv este software-ul: în loc să ruleze Android Wear, acesta rulează un software dezvoltat de cei de la Acer. Pentru a putea să conectezi smartwatch-ul cu un telefon trebuie să folosești aplicația Liquid Life, disponibilă atât pentru iOS cât și pentru Android. Prin intermediul acestei aplicații îți poți seta ținte de atins în materie de fitness sau poți să intri în competiții cu prietenii. Dar câți prieteni cunoști momentan care au dispozitive wearable de la Acer? Mai este de menționat certificarea IPX7, ceea ce înseamnă că este rezistent la umezeală, dar nu va putea fi folosit și în piscină.

Prețul anunțat pentru acest dispozitiv este de 149$ pentru piața americană, urmând ca dispozitivul să poată fi cumpărat începând cu luna iulie a acestui an. Pentru piața europeană prețul va începe de la 139€, dar disponibilitatea începe undeva din a doua jumătate a anului.

Așteptăm să vedem când va deveni disponibil și la noi, pentru a putea să îi facem un review corespunzător.

Lasă un comentariu