Facebook lansează versiunea beta a Spaces

Facebook Spaces este platforma de realitate virtuală unde poți socializa împreună cu prietenii tăi de pe Facebook

0
142

Scopul Facebook a fost întotdeauna să te aducă mai aproape de prietenii tăi, fie că face asta prin intermediul produselor precum Messenger fie prin intermediul unui flux de actualizări de la prieteni. Acum Facebook se duce și mai departe în mediul virtual, lansând platforma Facebook Spaces pentru posesorii de Oculus Rift.

Facebook Spaces este un produs dezvăluit de Mark Zuckerberg în cadrul conferinței Oculus Connect 3 de la începutul anului, dar abia astăzi la conferința F8 am putut să aflăm mai multe despre această platformă.

Ideea din spatele acestui nou produs este destul de simplă: vrea să te aducă în realitatea virtuală unde poți petrece timp cu familia și prietenii în camere de chat. Aceste camere de chat pot fi modificate în diferite moduri.

Înainte de a putea începe o asemenea video conferință virtuală, este nevoie de o versiune digitală a ta, sau un avatar, așa cum îl numește Facebook. Aici este o mică explicație de cum funcționează:

Pentru a crea avatarul, Facebook folosește poze ale tale din profilul tău și încearcă să creeze o versiune 3D în stilul benzilor desenate. Pornind de la acea versiune, poți schimba culoarea ochilor, coafura, trăsăturile faciale și alte lucruri pentru a fi mai ușor pentru ceilalți să te recunoască și să sporească gradul de realism al experienței.

Avatarele pot nu numai să converseze unul cu altul, dar pot să participe și la chat-uri video împreună cu prietenii sau membrii familiei care nu au un Oculus Rift, prin intermediul Messenger-ului. Sună un prieten care nu este în realitatea virtuală iar el poate răspunde de pe telefon pentru a deschide o fereastră în lumea ta virtuală.

Acest ultim scenariu este cel mai plauzibil, deoarece nu foarte multă lume are momentan Oculus Rift, dar întâlnirile din camerele virtuale de chat permit interacțiuni mai interesante. De exemplu ai posibilitatea să folosești un marker virtual pentru a crea forme tri-dimensionale pe care apoi le poți muta în VR.

Momentan această tehnologie este disponibilă doar pentru Oculus Rift și Oculus Touch, iar pentru a avea acces la ea trebuie să intri în secțiunea Early Access din Oculus Store. Dar platforma va fi deschisă pentru toate platformele VR, conform unei declarații a lui Mike Booth, manager de produs la Facebook. Deși Facebook deține o platformă hardware populară, el vrea să semene mai mult cu Google nu cu Apple, în ceea ce privește spațiul virtual.

 

Lasă un comentariu